Peste 12 de experienta   |   0770285687   |   office@samino.ro

Samino

Sunteți în anotimpul preferat tot timpul anului.

 

Stația Meteo LOXONE AIR sau LOXONE TREE (depinde de opțiunea aleasă) este dispozitivul care culege cele mai exacte informații despre vremea din imediata apropiere a casei voastre. Monitorizează temperatura, vântul, ploaia și luminozitatea 24/7. Orice semnal primit, este transmis imediat Miniserverului, care controlează direct temperatura în casa voastră.

 

În acest proces de stabilire a temperaturii optime pentru casa voastră este foarte important să înțelegeți cum se pot “împăca” confortul vostru termic cu randamentul optim al consumului de energie.

 

Scăderea cu 1 grad a temperaturii medii în casă poate economisi până la 8% din facturile de încălzire.

 

Da, fiecare grad contează, însă, nu vreți nici să economisiți bani în defavoarea confortului termic cerut de corpul vostru. Și nici nu vă doriți să stați, cât e ziua de lungă, supraveghind termostatele din fiecare cameră.

 

Această sarcină, deosebit de complexă și importantă, o preia definitiv Miniserverul LOXONE. Îl puteți numi “managerul stării de bine”.

 

El va controla și coordona fiecare aparat sau sistem HVAC (Heating-Ventilation-Air Conditioning), prin comenzile trimise fiecărui termostat din casă. Mai mult, va prelua și controlul ferestrelor și al sistemelor de umbrire (jaluzele, draperii, rulouri sau terase retractabile), care sunt esențiale pentru aportul adus ventilației, încălzirii și răcirii camerelor.

 

Astfel, veți avea asigurată încălzirea ambientală separat în fiecare cameră, și apa caldă la robinetele din baie sau din bucătărie.

 

La fel ca și în cazul Iluminatului Ambiental, confortul termic este diferit resimțit, în funcție de persoană și de activitățile casnice distincte. Fiecare încăpere este destinată unei activități specifice, astfel, e normal ca și corpul să primească o altă temperatură ambientală, care să evite supraîncălzirea sau frigul.

 

Sfaturile specialiștilor spun că există o temperatură optimă recomandată pentru fiecare cameră, pentru confort și o stare psihică pozitivă.

 

❖      Bucătărie: 19-21 ° - e una din încăperile cu cea mai mare umiditate, din cauza aburilor. Dacă e prea mare umiditatea sau căldura când faceți de mâncare, LOXONE pornește automat ventilația și clima sau poate rabata singur geamul.

❖      Living: 20-22°C, pentru a sta într-o ținută lejeră în restul zilei.

❖      Dormitor: Somnul sau nevoia de repaus a organismului este esențială pentru recuperarea acestuia. Corpul își reduce temperatura, pentru a se concentra asupra eliminării oboselii fizice și psihice acumulate în timpul zilei. O temperatură mai ridicată în timpul somnului va adăuga stres suplimentar organismului vostru. Sunt indicate următoarele setări pe termostat în dormitorul vostru și camerele copiilor:

  • adulți-18-20°C
  • copii-21-22o
  • bebeluși-22-24o și umiditatea de 55%, considerată ideală pentru ei.

❖      Baie: 22-24°C. Are nevoie de o temperatură mai ridicată, când ieșiți din cadă sau de sub duș. Umiditatea este încă o provocare pe care LOXONE o sesizează rapid și o reintroduce în parametrii optimi pentru organism și pentru starea pereților, prevenind igrasia.

❖      Hol: 15-18°C - trebuie să facă o tranziție ușoară între vremea de afară și interiorul camerelor. Puteți seta ca aici holul să fie iluminat cu o culoare specifică, când afară începe ploaia, pentru a vă lua umbrela.

❖      Cămară: 10-12°C. Este intervalul optim de temperatură. Nu vă doriți ca vinul să se tulbure, dacă temperatura scade sub 8oC sau oțeti la peste 14o C. Umiditatea trebuie păstrată între 70-80%. Sub 70% se dezhidratează dopurile și se pierde etanșeizarea. La umiditate peste 85% apar mucegaiuri, ciuperci și mirosul neplăcut. În ambele cazuri, vinul își alterează proprietățile organoleptice (gust și miros).

❖      Bibliotecă/Birou: 20-21°C, umiditate 65%. Cărțile voastre preferate din bibliotecă au nevoie de condiții constante de temperatură și umiditate, pentru a evita îngălbenirea sau apariția mucegaiului.

 

Cum gestionează sistemul automatizat LOXONE această sarcină complexă de a vă asigura confortul termic, fără alte griji și cu economie la buzunar?

 

Coordonează perfect, fără greșeli, cele 3 funcții care se ocupă de Climatizare:

Încălzirea, Ventilarea și Umbrirea.

 

Încălzirea

❖      poate gândi și învață să se optimizeze. Știe când trebuie să pornească pentru a începe încălzirea camerei astfel încât să atingă temperatura potrivită la momentul potrivit. Măsoară și ajustează timpul necesar pentru a ajunge la temperatura setată, în funcție de anotimpurile anului și de programul vostru zilnic. Stația Meteo LOXONE îi furnizează informațiile, după care “construiește” strategia în funcție de setările voastre.

❖      coordonează individual și împreună fiecare dispozitiv HVAC, fie că este vorba de panouri fotovoltaice, panouri radiante cu infraroșu, radiatoare, încălzitoare cu convecție, încălzitoare electrice sau orice aparate HVAC și de la surse de energie pe curent din rețea sau alternativ, gaz, ulei, etc.

❖      controlul de încălzire este orientat pe Cerere și Analiză pentru fiecare cameră în parte. Un termostat clasic doar măsoară temperatura din cameră. LOXONE poate accelera sau întârzia încălzirea, dacă senzorii de prezență transmit Miniserverului că rutina întoarcerii voastre acasă s-a modificat, adică, dacă vă întoarceți mai devreme sau mai târziu.

❖      LOXONE este conectat la Calendar. Cunoaște toate sărbătorile legale și vă asigură temperatura de confort în zilele în care nu veți merge la serviciu. Știe când veți sta mai mult acasă sau mai puțin, peste presetările prin care îi arătați programul de lucru din timpul săptămânii. Reduce căldura sau o aduce la nivelul de confort.

 

Ventilarea

Cei aproximativ 10.000 litri de aer proaspăt respirați zilnic sunt importanți pentru sănătatea voastră. Dar aerul corect ventilat previne și deteriorarea pereților casei voastre și împiedică alterarea alimentelor și băuturilor din pivniță.

 

Un nivel prea ridicat al umidității favorizează dezvoltarea mucegaiului, a bacteriilor și a ciupercilor, iar un nivel prea scăzut face organismul mai vulnerabil la viroze. O umiditate a aerului la interior considerată corectă este cuprinsă între 40% și 60%, cu următoarele reglaje necesare:

  • dacă temperatura exterioară este mai mare de 20 grade Celsius, umiditatea din interior nu trebuie să treacă de 60%
  • dacă temperatura exterioară este cuprinsă între 10 și 20 grade Celsius, umiditatea casei ar trebui să fie mai mică de 50%
  • dacă temperatura exterioară este cuprinsă între 0 și 10 grade Celsius, umiditatea din interior ar trebui să fie sub 45%

 

De toți acești parametrii ai umidității se ocupă LOXONE, controlând dezumidificatoarele. Are grijă să trimită notificări de avertizare pe telefon unde acești parametrii scapă de sub control, indicând posibile defecțiuni ale dispozitivelor.

 

Umbrirea

De multe ori, contribuția dispozitivelor de umbrire la asigurarea unei temperaturi confortabile în camere este neglijată. LOXONE nu face această greșeală.

 

Jaluzelele, perdelele lamelare, rulourile sau copertina retractabilă a terasei pot fi incluse în sistem.

❖      Închiderea, deschiderea, rabatarea, retragerea sau reglarea unghiului de înclinație a acestor dispozitive pot fi setate în funcție de vremea însorită sau noroasă, apropierea ploii, vremea rece sau caldă și tăria vântului.

❖      Puteți seta ca toate ferestrele de pe o fațadă a casei, în funcție de poziționarea față de soare, să funcționeze diferit de celelalte geamuri ale celorlalte 3 fațade.

❖      Puteți introduce setări pe întrerupătoarele inteligente LOXONE, de exemplu, “jaluzele sus” sau “jaluzele jos”, prin care să controlați manual aceste acțiuni. Preventiv, dacă aveți copii prea curioși, puteți bloca din telefon întrerupătoarele, ca aceștia să nu se joace cu ele.

❖      La intrarea pe modul House Off, geamurile pot fi închise sau rabatate. La fel, sistemele de umbrire închise complet.

❖      În caz de vreme rea, primiți notificări pe telefon, că geamurile nu sunt închise și din aplicație rezolvați imediat și problema aceasta.

❖      Le puteți include în sistemul de alarmă al casei, alături de iluminat, prin care jaluzelele se închid și deschid rapid, alertând oamenii de pe stradă sau vecinii și speriind “oaspeții nepoftiți”.

❖      La fel, poate fi integrată, la fel ca și iluminatul, în locul alarmei de telefon. La ora potrivită, jaluzelele sau draperiile se vor retrage discret, cu minim zgomot, permițând luminii blânde a dimineții să vă trezească.

 


MesajePentru a vedea mesajele trebuie sa va
Autentificati
Suntem aici sa te ajutam
CONTACTEAZĂ-NE
© Copyright 2022 public_html | All Rights Reserved